Televiziunea nu mai sperie jucătorii de baschet Otrokovice, jucând în sfârșit acasă

Șapte înfrângeri și o singură victorie.Echilibrul neclintit al meciurilor TV din sala Euronics din Zlín nu mai trebuie să-i bântuie pe jucătorii de baschet Hu-Fa Panthers Otrokovice. “În sfârșit nu a trebuit să ne mutăm la Zlín și am putea fi în Otrokovice între zidurile pe care le cunoaștem și cu care suntem obișnuiți”, a lăudat Matěj Kostka.

Deși Panterele au sărbătorit avansul către cea mai înaltă competiție din Zlín în 2011, nu le-a plăcut sala de acolo. ”, A recunoscut căpitanul echipei Michal Nagy.Într-un exil inexorabil, jucătorii de baseball au pierdut puncte și fanii lor. În timp ce două sute de fani au reușit să creeze un mediu furtunos într-o sală mai mică din Štěrkoviště, care nu era potrivită pentru televiziunea cehă, ei au dispărut în marele stand Zlín pentru două mii de spectatori.

„Există o orientare spațială diferită; a fost rău ”, își amintește Kostka, care nu-i plac meciurile într-un oraș regional. Dimpotrivă, după premiera televizată de la Otrokovice nu și-a ascuns entuziasmul. „Ne-a plăcut. A fost un fel de festiv. Mi-a plăcut. ”

Deși a fost jucat în zilele lucrătoare începând cu ora 19:30, momentul istoric nu a fost ratat de 466 de spectatori. Cu toate acestea, capacitatea oficială a unei singure tribune fixe în spatele porții este de doar două sute de locuri.Vizitatorii rămași au umplut tribuna portabilă, în timp ce alții au urmărit meciul de stand-up.

„Mi-a plăcut meciul. Atmosfera era fantastică. Mi-a amintit puțin de groapa cu pietriș. Anterior, a fost invers, iar fundalul meciurilor TV a fost mai slab ”, compară Michal Nagy. Ne-au ajutat până la urmă când eram sub o presiune enormă. Ne-au înșelat mult. La sfârșit, au fost cel puțin al șaselea pe teren “, a spus Kostka, a cărei vizită cea mai ridicată la domiciliu din sezon a fost plăcut surprinzătoare.Au sărit Ostrava cu două puncte și și-au ridicat scorul la Bohemieni pe locul șapte.

„Este foarte important pentru încrederea în sine și în restul sezonului. Jumătate din super liga este în șase puncte “, a menționat Kostka despre diferența strânsă dintre Otrokovice și penultimul Pardubice.

Au rămas doar șapte ture până la sfârșitul sezonului regulat. În ianuarie, Panterele vor juca încă patru meciuri și vor juca de trei ori acasă și vor găzdui ultimul Znojmo vineri, de la ora 19:00.

Liderul echipei consideră că Otrokovice va asigura avansul la play-off-ul de opt membri în avans, astfel încât să nu fie nevoiți să ajungă la final.

Urcăm la etaj, adăugând ceva în plus cu militanță și dăruire. Suntem pe cale ”, a adăugat căpitanul.