Talent la hochei pe gheață Jeník nu va juca sezonul la Liberec, el a rămas în Canada

Un atacant în vârstă de 18 ani a reușit în proiectul NHL de anul trecut, unde a fost ales de Arizona în turul al treilea. Totuși, urma să rămână la Liberec un an. Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat acum.Am decis să-l întâlnim “, a declarat Filip Pešán, antrenor și director sportiv al Liberec. “El a apărut alternativ în echipa A și a jucat un rol cheie în ferma din Veneția, dar respectăm decizia sa și îi dorim visul de a semna un contract în NHL datorită angajării sale în concursul de juniori de peste mări.” >

În restul sezonului, Jeník va purta tricoul lui Hamilton Bulldogs, care a câștigat premiul în schimbul lui Flint Thunderbirds. “Am dorit ca Honza să i se ofere spațiu într-o organizație de calitate, așa că suntem încântați că am reușit să încheiem un acord cu Hamilton”, a declarat Michal Sivek, reprezentantul jucătorului hokej.cz. „Este un club care are același proprietar ca Montreal Canadiens.Directorul său general este Steve Staios, fost jucător la NHL în trecut și membru al celor douăzeci de canadieni la Campionatul Mondial din acest an. ”Jan Jeník a venit la Liberec acum trei ani și jumătate de la Mladá Boleslav. A devenit un sprijin al echipelor de tineret, iar la șaptesprezece ani a avut o premieră extra-ligă în echipa A din Liberec. Anul acesta a făcut 10 meciuri pentru White Tigers, adăugând două înregistrări. El a adăugat alte 13 starturi în tricoul fermierului de la Veneția nad Jizerou.

O altă parte a sezonului pe care Jeník a petrecut-o cu reprezentarea a douăzeci de ani, în tricoul căruia a avut o șansă la recentul Campionat Mondial. A început ca înlocuitor pe tribune, dar a fost pe gheață de la meciul cu Canada și a jucat sferturi de finală împotriva SUA.În trei meciuri a marcat două puncte pentru asistență.

Mutarea lui Jeník la echipa canadiană de juniori este în conformitate cu poziția din Arizona, care l-a întocmit anul trecut și îl urmărește îndeaproape. „Honza va juca hochei peste mări, i se va oferi spațiu într-o organizație de calitate. Efortul nostru comun a fost să jucăm mult, credem că mutarea la Hamilton va fi un pas bun pentru el. El va finaliza sezonul acolo, luptând pentru un contract NHL “, a declarat agentul Sivek.

Jan Jenik s-a mutat luni la Hamilton, cu Saginaw Spirit în primul său meci de echipă miercuri.