Două porniri = două medalii. Novák din Nové Město și-a diversificat pregătirea pentru Campionatul Mondial

Duminica schiului de aur din Vysočina a fost lăsată în afara unui călăreț slavonic Karlovy Vary, care a obținut un număr de douăzeci de kilometri de clasici din cehia în timpul campionatelor mondiale care se apropie. Michal Novák, în vârstă de douăzeci și doi de ani, care alergă în prezent în spatele lui Dukla din Liberec, s-a prezentat pe pista sa de acasă după o pauză lungă. A terminat pe locul doi în calificările de sprint de vineri, câștigând atât sferturile de finală, cât și cele din semifinale, iar în finală nu a reușit doar să-l câștige pe francezul Valentin Chauvin și pe cel de-al doilea italian Gilbert Panisi. În ciuda acestui fapt, cel mai bun alergător contemporan de schi din Cehia s-a așteptat mai mult de la el însuși.

“Finalul s-a pierdut din punct de vedere tactic.Adversarii au coborât în ​​coborâre sub stadion. Atunci nu am mai avut forța ”, a explicat cel de-al treilea om în ordinea primei curse a mini-seriei din Highlands. Și a anunțat ținta pentru următoarea cursă din Nové Město na Moravě. În cursa freestyle de sâmbătă de 15 km, a vrut să termine în primii cinci. Zuzana Holíková.

În sprintul feminin părea și mai de nădejde pentru fanii gazdelor, dar Kateřina Janatová, câștigătoarea calificării, a renunțat la sferturile de finală.Câștigătoarea germană Antonia Fraebelová a câștigat, cea mai bună concurentă cehă a fost Petra Hynčicová.

“Sunt foarte fericit că am trecut în semifinale. Am probleme cu spatele, așa că schiul este foarte dureros. Din păcate, în semifinale, oponenții mei m-au închis și nu am mai putut avansa ”, a recunoscut ea. Dar a ieșit afară

În cursa liberă de 15 km sâmbătă, Michal Novák a terminat pe locul doi în spatele lui Robin Duvillard, pierzând 3,1 secunde față de francezul victorios. După Duvillard, Novák s-a situat pe locul doi în întreaga cursă.El a continuat să piardă mai puțin de treisprezece secunde, accelerând până în ultimul tur, dar nu a eliminat conducerea franceză.

„Am încercat să țin pasul la sfârșit, dar nu aveam forță în condiții dificile. A fost dificil de depășit, a fost condusă doar o pistă rapidă și au existat mai mulți curse pe scurtcircuit. Am rupt piesele și nu m-am putut apleca pe schiuri ”, a plecat la final. Barbora Havlíčková a câștigat jumătate din distanța din categoria sub 20 de ani.Doar un concurent în vârstă de optsprezece ani a confirmat rolul unui favorit în categoria sub 20 de ani.

În partea de deschidere a Cupei Europene înainte de Crăciun, ea a câștigat ambele curse în Italia și și-a confirmat suveranitatea în Orașul Nou. La sfârșitul anului, ea suferea de probleme de sănătate, ceea ce a complicat durerile de spate. „De aceea nu mă așteptam astăzi la victorie. Nici în ajunul cursei nu am putut merge repede la antrenament și nu știam dacă voi începe deloc. Cursa de astăzi a fost în principal o luptă psihică pentru mine. De aceea, mă bucur să câștig pe mine și pe rivali ”, a zâmbit ea la final. pregătirea pentru Campionatul Mondial

Condițiile dificile de la Nové Město na Moravě l-au obligat în cele din urmă pe Michal Novák să sară schiul de aur al duminicii.A avut prioritate acordarea formularului la Campionatul Mondial și, astfel, odihna. Cu toate acestea, de la începutul cursei, Miroslav Rypl, avocatul primăriei, a făcut parte din grupul de conducere.

În lipsa numărului unu ceh, el și-a asumat perfect rolul de lider al echipei și, în cele din urmă, a ocupat locul patru în cursa de tehnică clasică de 20 km. Câștigătorul a fost francezul Valentin Chauvin. „Păcat că un grup de trei oameni a plecat în ultimii kilometri, cu care a fost dificil de prins.Cu toate acestea, am obținut cel mai bun rezultat din sezon, mediul de acasă m-a ajutat foarte mult în final ”, a lăudat Miroslav Rypl la final.

În cursa feminină de 15 km a adăugat a treia victorie după sprint și zece tehnici libere pe Vysočina Arena, germana Antonia Fraebel, care a învins-o în mod strict pe italianca Anna Comarella în finală. Cea mai bună dintre alergătoarele cehe Anna Sixtová a terminat pe locul 14. Havlíčková a câștigat toate cele patru curse din seria Cupei Europene.Havlíčková a mers din start în poziția de conducere, două tururi succesive au fost conduse de cinci schiori germani, care au căzut treptat în circuitul final de trei kilometri. „Nu-mi place să înceapă cursele în masă din cauza unor posibile coliziuni. De aceea am preferat să mă îndrept. Am păstrat ritmul pe toată durata cursei, ceea ce nu a fost suficient la sfârșit “, a spus Havlíčková.